A rakott kel elkészítéséhez a kölest kétszeres mennyiségű sós vízben készre főzzük.
Eközben a felszeletelt vöröshagymát megpároljuk az olajon, majd hozzáadjuk a darált húst, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Gyakran megkeverve addig sütjük, amíg a hús kifehéredik, és kezd szépen megpirulni.
Kisebb tepsit vékonyan kikenünk olajjal, elosztjuk benne a húst, a megfőtt kölest és a csíkokra vágott kelkáposztát. Ezt mindaddig csináljuk, amíg tartanak a hozzávalók.
Ezután a tetejét vékonyan megkenjük a tejföllel, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
NÉZd meg VIDEÓN IS, HOGY KÉSZÜL A KÖLESSEL RAKOTT KELKÁPOSZTA:
Megjegyzés
Recept: Fülöp Lili dietetikus, Diéta és Fitnesz - A recept 1 személyre szól!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.