A káposztát leveleire szedjük, a vastag torzsáit kivágjuk. Egy lábos hideg vízbe tesszük a káposztaleveleket, megsózzuk, megszórjuk kevés őrölt köménnyel, és puhára főzzük. Időként lenyomkodjuk a leveleket, ha felpúposodnak. Amikor megpuhultak, leszűrjük és egy pillanatra a hideg víz alátartjuk a leveleket.
A basmati rizst puhára főzzük. Az apróra vágott hagymát zsiradékon megpirítjuk, hozzákeverjük a darált húst, megsózzuk, ízlés szerint fűszerzzük, és hozzáadjuk a fokhagymát. Fedő alatt készre pároljuk.
A darált húst összekeverjük a főtt rizzsel. A tepsit kikenjük olajjal, és gazdagon kibéleljük a káposztalevelekkel. Húsos rizst szedünk rá, majd újra a káposztalevelek következnek, ezután a húsos rizs, és így tovább.
A laktózmentes tejfölbe kevés pirospaprikát, borsot, és ha szükséges, egy kevés sót teszünk. Ezzel picit meglocsoljuk a rétegek között, majd újra jöhet a káposzta és a húsos rizs. Káposztával zárjuk a rétegezést, és tenyérrel lenyomkodjuk a tetejét.
A fűszeres, laktózmentes tejfölt egyenletesen eloszlatjuk a tetején, majd a sütőben 190 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.