A kelkáposztafőzelék elkészítéséhez a kelkáposztát szeletekre vágjuk és a kocára vágott krumplival együtt feltesszük főni annyi vízben, hogy ne lepje el. Azért nem kell sok víz, mert engedni fog a kelkáposzta.
Fűszerezzük sóval, borssal és köménymaggal. Én nem szoktam nagyon szétfőzni, amikor a krumpli megfőtt, már jó a káposzta is.
A zsírból és lisztből világos rántást készítünk, a tejjel felhígítjuk, és a főzelékhez öntjük. Ha kell, még sózzuk egy picit és egyet forralunk rajta.
A virslit karikára vágva egy kevés zsíron megsütjük, majd a tűzről levéve keverünk hozzá egy kis pirospaprikát.
Tálaláskor a főzelékre szedjük a sült virslit és meglocsoljuk egy kevés paprikás zsírral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.