A kelkáposztát szeletekre vágjuk és a kockára vágott krumplival együtt feltesszük főni, annyi vízben, hogy ne lepje el. Azért nem kell sok víz, mert a káposzta levet enged majd.
Sóval, borssal, köménymaggal fűszerezzük. (Én nem szoktam nagyon szétfőzni, amikor a krumpli megfőtt, már jó a káposzta is.)
A zsírból és lisztből világos rántást készítünk, hozzáöntjük a főzelékhez, majd a tejjel felhígítjuk. Ekkor tesszük bele a majoránnát is, azzal nem kell főzni, mert ha sokáig fő, keserű lesz. Ha szükséges még sózzuk a főzeléket, és egyet forralunk rajta.
A virslit karikára vágva kevés zsíron megsütjük, majd a tűzről levéve egy kis pirospaprikát keverünk hozzá, tálaláskor a virslivel együtt ebből csurgatunk keveset a főzelékre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.