A kelkáposzta-főzelék készítéséhez a káposzta torzsáját kivágjuk, a többi részét 2 cm vastag csíkokra szeljük. Bő vízben megmossuk, hagyjuk jól lecsepegni.
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk.
Egy nagyobb edényben felforralunk 1,5 l vizet, kissé megsózzuk, és beledobjuk a kelkáposztát. 5 perc múlva a burgonyát és a köménymagot is hozzáadjuk. Félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük kb. 15 perc alatt.
Az olajban világosra pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, 2 percig fonnyasztjuk benne.
Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, simára keverjük 2 dl hideg vízzel, majd hozzáadunk 1-2 merőkanál főzőlét, és a kelkáposztához keverjük. A morzsolt majoránnát is hozzáadjuk, fedő nélkül, 10 percig forraljuk.
Megsózzuk, és frissen őrölt borssal fűszerezzük a kelkáposzta-főzeléket. Feltétként pörköltet, fokhagymás sült húst, fasírtot vagy grillezett krinolint, lecsókolbászt adhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.