A krumplifőzelék elkészítéséhez a krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, és egy lábasban felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval, borssal ízesítjük, valamint hozzáadunk 1-2 babérlevelet és fokhagymát, majd fedő alatt puhára főzzük.
Ha a krumpli megfőtt, elkészítjük a rántást. Az olajon halványsárgára pirítjuk a lisztet, majd a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával. Egy kevés hideg vízzel simára keverjük, és hozzáadjuk a főzelékhez. Végül elkeverjük benne a tejfölt is, és összeforraljuk.
A fasírthoz a darált húst összegyúrjuk a tejben eláztatott zsemlével, a tojással, a zúzott fokhagymával, ízlés szerinti pirospaprikával, sóval és borssal. A húskeverékből gombócokat formázunk és forró zsiradékban kisütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.