A hagyományos rakott kel elkészítéséhez a kelkáposztát 4 felé vágjuk, torzsáját kivágjuk (úgy, hogy azért a negyed fej ne essen szét), annyi sós vízbe tesszük fel főni, hogy a vízellepje.
A hagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk, és a zsírban üvegesre pároljuk.
Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, ízlés szerint megsózzuk.
Visszatesszük a tűzre, beletesszük a darált húst, és közepes lángon, míg morzsáira szétesik, kevergetvefőzzük. Ha megpuhult, ízlés szerint borsozzuk. Félretesszük.
A rizst az előírásoknak megfelelően puhára főzzük, ha megfőtt, lecsepegtetjük, és belekeverjük a darált húsba. (Megkóstoljuk, ha kell, utánaízesítünk.)
Amikor a kelkáposzta megfőtt (torzsa résznél egy villával ellenőrizzük), leöntjük a levét, kicsit hagyjuk hűlni. Addig a tejfölt 2 tojással, kevés sóval kikeverjük.
A kelkáposzta felét szétosztjuk a tepsiben. Rátesszük a darált húsos keveréket. A tejföl kicsivel több mint felét eloszlatjuk rajta.
Rátesszük a kelkáposzta másik felét, a maradék tejfölt elsimítjuk a tetején.
Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a tejföl összeáll, illetve aranysárga lesz a tetején foltokban.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.