A megmosott káposztaleveleket kettévágjuk, és néhány percig forró, sós vízben főzzük. A hagymát, a fokhagymát, 1 db csilit és a petrezselymet felaprítjuk, a paprikát és paradicsomot feldaraboljuk.
Egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát olívaolajon, rátesszük a fokhagymát, a csilipaprikát és a darált húst. Amikor a hús kifehéredett, egy keverőtálba tesszük. A rizst egy kicsit megpirítjuk, majd felengedjük kétszeres mennyiségű vízzel, és előfőzzük. Ezután hozzáadjuk a keverőtálban lévő masszához, ráütjük a tojást, hozzáadjuk az összevágott petrezselymet, megfűszerezzük, és összekeverjük.
Egy tepsit kivajazunk, belerakjuk a kelkáposztalevelek felét, beborítjuk a töltelékkel, teszünk rá paprikát és paradicsomot, majd rátesszük a maradék kelkáposztát. Meglocsoljuk bőven tejföllel.
180 fokra előmelegített sütőben 30 percig, fóliával letakarva sütjük, majd a fóliát levéve aranybarnára grillezzük. Csilipaprikával és tejföllel tálaljuk.
Megjegyzés
Ez a tepsis rakott kell a Mindmegette és a Zepter receptversenyére készült, de elvétettem a nevezési határidőt. Sebaj. Nagyon finomra sikeredett. Jót lakmároztam belőle, és maradt még későbbre is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.