A kölest 1 evőkanál olajon megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Egy csipet sót adunk hozzá, és alacsony lángon főzni kezdjük.
A fokhagymát és a hagymát felszeleteljük, 2 evőkanál olajat felhevítünk és beledobjuk őket.
A csirkemájat megmossuk, szeleteljük és hozzáadjuk a hagymákhoz. Borsot, paprikát és majoránnát teszünk rá, megkeverjük és közepes lángon 5 percig pirítjuk. Ezután felöntjük 1 deci vízzel.
Ha a köles megpuhult, és elfőtte a vizet, akkor hozzáadunk 2 evőkanál kockázott paradicsomot, vagy paradicsom konzervet. Összekeverjük és további két percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.
Amikor a csirkemáj teljesen elfőtte a vizét, gyakran megkevergetve pirítjuk még 3-5 percet. Ha kóstolás után, valamelyik fűszert kevésnek érezzük, akkor pótoljuk.
Akár összekeverve, akár külön-külön is tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.