A cukkikrémes spagetti elkészítéséhez a vöröshagymát meghámozzuk, apróra kockázzuk. A bazsalikomot megmossuk, lecsepegtetjük, ízlés szerint felaprítjuk. (Én vékonyan felcsíkoztam.) A cukkinit egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Egy serpenyőbe felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a bazsalikomot, megfuttatjuk, majd rádobjuk a reszelt cukkinit. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk az ételízesítővel, és puhára pároljuk. (Közben kóstoljuk meg, és ha szükséges, ízesítsünk utána.) Amikor a cukkini puhára párolódott, hozzáadjuk a tejfölt, majd botmixerrel pépesítjük.
Közben enyhén sós vízben kifőzzük a spagettit, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, végül pedig alaposan összekeverjük a cukkinikrémmel.
A csirkemáj hártyás, eres részeit eltávolítjuk, megmossuk, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Ezután megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a majoránnával, belehelyezzük a felmelegített olajba, és szép lassan, többször átfordítva készre sütjük.
Tálaláskor a cukkinikrémes spagettit a tányérra kanalazzuk, ráhelyezzük a sült csirkemájat, és tálaljuk.
Megjegyzés
Egyszerű és nagyon finom, a cukkini kedvelőinek csakis ajánlani tudom. Tipp: Amennyiben nem maradt eres rész a csirkemájon, akkor nem fog sütés közben fröcsögni, pattogni, de ha ettől tartanánk, akkor a serpenyőt, amiben sütjük, félig fedjük le egy fedővel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.