A citrom héjából két nagyobb szeletet vágunk, majd csíkokra metsszük, és félretesszük a tálaláshoz.
Kettő darab fokhagymát felszeletelünk, egy serpenyőt a tűzhelyre teszünk, majd beleteszünk három kocka vajat, és olívaolajat. Belereszeljük a maradék citromhéjat, hozzáadjuk a fokhagymát, a citromot félbevágjuk és nagyjából három evőkanálnyi citromlevet belefacsarunk.
Sós vízben odatesszük főni a tésztánkat.
A mártást sózzuk, borsozzuk, és hozzáöntjük a tejszínt. Közepes lángon 5 percig főzzük, kavargatjuk, majd hozzáadjuk a tésztánkat. Összekeverjük, és teszünk bele annyi sajtot, amennyit csak akarunk. Megszórjuk friss bazsalikommal. Összekeverjük, a gázról levéve a tészta főzőlevével és két kocka vajjal krémesítjük. Díszítésnek ráhelyezzük a citromhéjakat, egy levél bazsalikomot, borsozzuk, és fogyaszthatjuk.
Nézd meg videón is, hogyan készül a citromos tészta:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.