Sima tésztát gyúrunk a lisztből, a tojásból és a sóból, majd folpakba csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.
A húsokat a tojással összekeverjük. Hozzáadjuk a 2 ág oregánó felaprított leveleit, kevés sót, borsot, valamint 1 fej felaprított hagymát és 2 gerezd összezúzott fokhagymát. A masszából golyókat formázunk, majd 2 evőkanál olajon mindet megpirítjuk.
A maradék hagymát és fokhagymát felaprítjuk, majd a maradék olajon megpároljuk. Hozzáöntjük a paradicsomot 0,5 dl vízzel együtt. Sóval, borssal és a maradék oregánóval ízesítjük. Ha felforrt, a húsgolyókat beletesszük, és 25–30 percig főzzük.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, és nagyon keskeny csíkokra vágjuk. 2-3 perc alatt forró vízben megfőzzük, és a paradicsomos húsgombócokkal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.