A zöldbabot ízlés szerint daraboljuk fel, enyhén sós vízbe főzzük roppanósra, majd szűrjük és csepegtessük le.
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben a csomagolás található utasítás szerint. Szűrjük és csepegtessük le.
A szalonnát vékonyan szeleteljük, és kockázzuk fel. A póréhagymát karikázzuk fel, a fokhagymát pucoljuk meg, és vágjuk apróra. A paradicsomot vágjuk cikkekre.
Egy mélyebb serpenyőbe tegyük 1 evőkanál olajat, adjuk hozzá a felkockázott császárszalonnát, majd süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre tálalásig.
A visszamaradt zsiradékba tegyük a cikkekre vágott paradicsomot, majd süssük 1-2 percig. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre tálalásig.
A maradék zsiradékhoz adjunk hozzá még egy evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a felkarikázott póréhagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is, majd pár pillanat múlva a lecsepegtetett zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, öntsük fel a tejszínnel. Fedjük le a serpenyőt, és főzzük pár percig, hogy a szaftja kissé besűrűsödjön. Végül szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, és keverjük össze.
Az elkészült zöldbabos raguhoz adjuk hozzá a lecsepegtetett penne tésztát, majd alaposan keverjük, forgassuk össze.
Szedjük tányérokba a tésztát, tegyünk rá a pirított szalonnából és a paradicsomból is.
Megjegyzés
Tálaláskor halmozzuk tányérra a zöldbabos tésztát, szórjuk meg a pirosra sült császárszalonnával, tegyünk rá a sült paradicsomból, majd úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.