A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát finomra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
Az olívaolajon megpároljuk a kétféle hagymát, hozzáadjuk a kolbászt, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a vörösbort és a babérlevelet, majd megsózzuk, megborsozzuk és felforraljuk. Lassú-közepes tűzön kb. 10 percig főzzük.
Egy fazékban 3-4 l sós vizet forralunk, és a tésztát kifőzzük a csomagolásán olvasható utasítás szerint. Közben a parmezánt finomra reszeljük. A megmosott, lerázott bazsalikom leveleit lecsipkedjük. Néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit vékony csíkokra metéljük.
A szószt a főzési idő vége felé a bazsalikommal ízesítjük. A tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük, majd a főzőedényben összeforgatjuk a szósszal. Adagonként a reszelt sajttal megszórva tálaljuk és a félretett bazsalikommal díszítjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a gyors pikáns kolbászos penne
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.