Nagy fazékban sós vizet forralunk, és félkeményre (al dente) főzzük benne a tésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint.
Közben a megtisztított fokhagymagerezdeket félbevágjuk, a hagymát felkarikázzuk. A tonhalról az olajat serpenyőbe öntjük, felhevítjük, majd megpirítjuk rajta a fokhagymát, a hagymakarikákat és a szardellafilét. Felengedjük a paradicsomszósszal, megsózzuk, megborsozzuk és összemelegítjük. Végül a fokhagymát kiszedjük.
A tésztát leszűrjük, és a főzővízből felfogunk egy keveset. A paradicsomszószt kb. 6 ek főzővízzel hígítjuk, beletépkedünk 2 db bazsalikomlevelet, és egyet forralunk rajta. A tésztát adagonként tányérokra szedjük. Rámerjük a paradicsomszószt, elosztjuk rajta a villával kisebb darabokra szedett tonhalat, és a maradék bazsalikomlevéllel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.