A paradicsomos húsgombócokhoz a darált húst megszórjuk az aprított friss petrezselyemmel, hozzáadjuk a magos mustárt, a tojást, meghintjük fekete borssal, oregánóval, bazsalikommal, sóval és belereszelük 4 gerezd fokhagymát. Az egészet összegyúrjuk és 16 részre osztva gombócokat formázunk belőle. Felhasználásig a hűtőben tartjuk.
Egy serpenyőbe olívaolajat öntünk és felforrósítjuk azt. A húsgolyókat gyorsan megforgatjuk benne, hogy egy kis kérget kapjanak, majd felöntjük paradicsom sűrítménnyel az egészet és meglocsoljuk még egy kis vörösborecettel, és kb. 30 percig alacsony/közepes lángon pároljuk a paradicsomszószban a gombócokat. Mielőtt elzárnánk a tűzhelyet, 2 gerezd fokhagymát a szószba reszelünk és elkeverjük.
A tésztát kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint, a tányérra egy kis fészket készítünk belőle, a közepére ültetünk 4 gombócot, és meglocsoljuk a paradicsomos mártással. Végül 1 evőkanál reszelt parmezánt és egy csipet aprított petrezselyemzöldet szórunk a gombócok tetejére. Egy pohár száraz vörösbor tökéletesen passzol hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.