A darált húst összedolgozzuk a fokhagymával, a fűszerekkel, az áztatott és kinyomkodott zsemlével, a liszttel és a tojással. Közepes nagyságú gombócokat formázunk lisztes kézzel, majd pihentetjük.
A zsíron (olajjal is lehet, de nem olyan ízletes) megpirítjuk a vöröshagymát, kávéskanálnyi pirospaprikával színezzük, sózzuk, és körülbelül 2 dl vízzel fedő alatt főzzük a pörköltalapot, majd beletesszük a húsgombócokat, és lefedve főzzük, egyszer megforgatjuk.
Amikor megfőttek a gombócok, hozzáadjuk a tejfölt, átforraljuk és tálalhatjuk.
A spagettit a csomagoláson található előírások szerint sós vízben kifőzzük majd leszűrjük.
Megjegyzés
A receptet Máté Jánosné küldte. Köszönjük! Fotó: AS
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.