A cukkinispagetti előtt elkészítjük a pestót. A felaprított kesudiót zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk egy felhevített serpenyőben.
A fokhagymát apróra kockázzuk vagy présen átnyomjuk, a gyömbért finomra reszeljük.
A friss zöldfűszerekről lecsipkedjük a leveleket és durvára vágjuk.
Az előkészített hozzávalókat az olajjal és a citromlével együtt magas falú keverőpohárban botmixerrel pépesítjük, majd sóval, borssal ízesítjük.
A megmosott cukkinikről a végek levágása után zöldség- vagy spirálhámozóval vékony, hosszanti csíkokat húzunk le.
A fokhagymát finomra vágjuk, a tetszés szerint kicsumázott csilipaprikát felkarikázzuk.
Mély serpenyőben vagy lábosban 1 ek olívaolajat hevítünk. Megfuttatjuk rajta a fokhagymát és a csilit, majd hozzáforgatjuk a cukkinispagettit, és közepes tűzön pároljuk 2-3 percig.
A spagettit a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük.
A lehártyázott csirkemellfiléket szeletekre vágjuk, sóval, borssal bedörzsöljük, majd a tiszta serpenyőben felhevített 2 ek olívaolajon mindkét oldalukat pirosra sütjük. Végül csíkokra vágjuk, és a cukkinispagettivel és a tésztával körítve tálaljuk. A pestót külön kínáljuk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.