A pirított csirkemáj elkészítéséhez a csirkemájat alaposan megtisztítjuk az erektől. Ezután négyfelé vágjuk, majd addig áztatjuk váltogatott vízben, amíg tiszta lesz a leve. Ezután egy szűrőben alaposan lecsepegtetjük.
A félkarikára szeletelt hagymát forró zsíron világosra pirítjuk. Amikor már világosbarna a hagyma, felengedjük egy kevés vízzel, hogy szétfőjön, majd a zsírjára sütjük. A hagymás zsírt felforrósítjuk, rátesszük a májat, és addig sütjük, amíg kivilágosodik.
Amikor minden oldalon megsült, hozzáadjuk a pirospaprikát, a borsot, a majoránnát, aztán jól átforgatjuk. Ezután adunk hozzá egy leheletnyi lisztet és elkeverjük. Egy kevés vizet is öntünk alá, beállítjuk a szaft sűrűségét, majd sózzuk. Ezután már csak egyet forralunk rajta.
Megjegyzés
Lehet hozzá többféle köretet készíteni, de nekem puha kenyérrel mártogatva a legfinomabb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.