A hagymát közepesen apróra vágjuk és kevés olajon, és közepes tűzön üvegesre pároljuk. A májat felvágjuk, nem kell nagyon, minden párat mondjuk 4 darabra. Hozzáadjuk a hagymához és közepes tűzön pirítjuk. (Fontos, hogy ne adjunk hozzá vizet, ami a májból kifő, az pont elég lesz, nem fog odaégni.) Kb. 6-8 percig érdemes így pirítani.
Fűszerezni csak akkor érdemes elkezdeni, amikor már nincs nyers (vörös) része a májnak, akkor mehet rá a bors. Pár percig érdemes így főzni, majd megszórjuk a pirospaprikával. Abból is mehet jó sok, kb 3-4 csapott evőkanálnyi.
Összefőzzük, majd levesszük a tűzről. Ekkor megsózzuk és összekeverjük mégegyszer. A só szárítja a májat, ha csak a végén adjuk hozzá, akkor sokkal puhább marad. Rizzsel, esetleg krumplival fogyasztandó.
Megjegyzés
Gondoskodj megfelelő mennyiségű hagymáról, úgy a jó, ha majdnem ugyanannyi hagyma van, mint máj.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.