A kölest szűrőbe téve alaposan átmossuk, majd bő háromszoros sós vízben puhára főzzük. A brokkolit megmossuk, a fás részét eltávolítjuk, rózsáira szedjük, majd sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, egy tálba tesszük, és villával összetörjük. Megvárjuk, amíg a köles és a zöldség langyosra hűl.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket lágy habbá verjük. A tojássárgájákat egy nagy tálban simára keverjük a tejföllel és a tejjel. Beleforgatjuk a főtt kölest, az összetört brokkolit és a zsemlemorzsát, ízesítjük a pirospaprikával, egy kevés sóval és borssal. Hozzáadjuk a felkockázott sonkát, végül óvatosan, spatulával beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
A masszát kivajazott közepes méretű, mélyebb sütőtálba simítjuk. Rátépkedjük a lecsepegtetett mozzarellát, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és aranyszínűre sütjük kb. 40 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült- e. A sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, majd szeleteljük, és tetszőleges salátával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.