Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta recept
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Zserbó – az eredeti recept recept
Zserbó – az eredeti recept
A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Pisztáciás csiga recept
recept
Egyszerű
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTejDiófélék

Pisztáciás csiga

40 perc
2 adag
Megfizethető
2024. 08. 04.
Tápérték(1 adag)
1175 kcal Energia
52.3 g Zsír
141.6 g Szénhidrát
23.1 g Fehérje

Elkészítés

  1. A hámozott pisztáciából pár szemet félreteszünk a dekorhoz.
  2. Egy késes aprító segítségével apróra daráljuk a héj nélküli pisztácia többi részét. Hozzáadunk két evőkanál kristálycukrot és egy mokkáskanál fahéjat, jól elkeverjük.
  3. Kitekerjük az előre kinyújtott leveles tésztát, és vékonyan megkenjük növényi olajjal. Egyenletesen elosztjuk rajta a cukros-pisztáciás keveréket.
  4. A tésztát egy pizzavágóval hosszában nyolc egyenlő szélességű csíkra vágjuk. Két csíkból tekerünk egy csigát olyan módon, hogy az első csíkot lazán feltekerjük, majd a csigát a következő csíkhoz illesztjük, és folytatjuk a tekerést. A végét óvatosan az aljához nyomjuk. Ezt a további 2-2-2 tésztacsíkkal is megismételjük.
  5. A kész csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és felvert tojással lekenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük, azután hagyjuk kihűlni.
  6. A krémsajtot a pisztáciavajjal és egy evőkanál porcukorral elkeverjük. Habzsákba tesszük, és megtöltjük vele a kihűlt csigákat. Célszerű olyan véget választani a habzsákra, ami hegyes, de nem túl vékony, hogy ne tömítse el a krém.
  7. Vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk a fehér csokoládét, és ízlés szerint bevonjuk vele a csigákat.
  8. Durvára vágjuk a korábban félretett pár szem pisztáciát, és megszórjuk vele a csigákat.

Nézd meg videón is, hogyan készül a pisztáciás csiga:

Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 4 db csiga készül.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Leveles tésztában sült szűzpecsenye
Recept
Mester

Leveles tésztában sült szűzpecsenye

120 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Villámgyors pizzás csiga
Recept
Egyszerű

Villámgyors pizzás csiga

45 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Leveles tésztában sült szűzpecsenye recept
Recept
Mester

Leveles tésztában sült szűzpecsenye

120 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Villámgyors pizzás csiga recept
Recept
Egyszerű

Villámgyors pizzás csiga

45 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Zserbópite recept
Recept
Egyszerű

Zserbópite

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Panettone (olasz specialitás) recept
Recept
Rafinált

Panettone (olasz specialitás)

105 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Klasszikus zakuszka recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus zakuszka

45 perc
|
12 adag
|
Átlagos
KOCSIS BÁLINT szerző profilképe

KOCSIS BÁLINT

Sárgaborsó-krémleves recept
Recept
Egyszerű

Sárgaborsó-krémleves

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Klasszikus képviselőfánk recept
Recept
Mester

Klasszikus képviselőfánk

65 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Pallagi Flóra szerző profilképe

Pallagi Flóra

Pho leves marhahúsból recept
Recept
Mester

Pho leves marhahúsból

180 perc
|
6 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pudingos ökörszem kétféle töltelékkel recept
Recept
Mester

Pudingos ökörszem kétféle töltelékkel

135 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült szilvás gesztenyetorta recept
Recept
Rafinált

Sült szilvás gesztenyetorta

120 perc
|
12 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Nagyon csokis karamellás keksztorta recept
Recept
Egyszerű

Nagyon csokis karamellás keksztorta

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
 Szandi szerző profilképe

Szandi

Brassói aprópecsenye air fryerben recept
Recept
Egyszerű

Brassói aprópecsenye air fryerben

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Gesztenyekrémes piskótatekercs egyszerűen recept
Recept
Egyszerű

Gesztenyekrémes piskótatekercs egyszerűen

60 perc
|
8 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Mézes puszedli egyszerűen recept
Recept
Egyszerű

Mézes puszedli egyszerűen

45 perc
|
15 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.