A hámozott pisztáciából pár szemet félreteszünk a dekorhoz.
Egy késes aprító segítségével apróra daráljuk a héj nélküli pisztácia többi részét. Hozzáadunk két evőkanál kristálycukrot és egy mokkáskanál fahéjat, jól elkeverjük.
Kitekerjük az előre kinyújtott leveles tésztát, és vékonyan megkenjük növényi olajjal. Egyenletesen elosztjuk rajta a cukros-pisztáciás keveréket.
A tésztát egy pizzavágóval hosszában nyolc egyenlő szélességű csíkra vágjuk. Két csíkból tekerünk egy csigát olyan módon, hogy az első csíkot lazán feltekerjük, majd a csigát a következő csíkhoz illesztjük, és folytatjuk a tekerést. A végét óvatosan az aljához nyomjuk. Ezt a további 2-2-2 tésztacsíkkal is megismételjük.
A kész csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és felvert tojással lekenjük. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük, azután hagyjuk kihűlni.
A krémsajtot a pisztáciavajjal és egy evőkanál porcukorral elkeverjük. Habzsákba tesszük, és megtöltjük vele a kihűlt csigákat. Célszerű olyan véget választani a habzsákra, ami hegyes, de nem túl vékony, hogy ne tömítse el a krém.
Vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk a fehér csokoládét, és ízlés szerint bevonjuk vele a csigákat.
Durvára vágjuk a korábban félretett pár szem pisztáciát, és megszórjuk vele a csigákat.
Nézd meg videón is, hogyan készül a pisztáciás csiga:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.