A túrógombóc elkészítéséhez a a tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk, külön tálba tesszük. A fehérjét habosra verjük.
A tojásssárgákat szintén jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a túrót. Picit sózzuk. Hozzáadjuk a lisztet, a zabpehely lisztet és a búzadarát. Elkeverjük, és lassan hozzákeverjük a felvert tojáshabot is. Ha kész, 20 percre félretesszük.
A padlizsános lecsó elkészítéséhez közben feldaraboljuk a padlizsánt és a paprikákat – kb. 2-3 cm-es kockákra –, valamint a póréhagymát és a fokhagymát is apróra vágjuk.
Serpenyőben olívaolajat hevítünk és rátesszük a padlizsánt pirulni. A padlizsán gyorsan magába szívja az olajat, így utólag is teszünk még egy keveset hozzá.
Pár perc múlva hozzátesszük az apróra vágott pórét, elkeverjük, majd hozzáadjuk a paprikát is. Közepes lángon kicsit átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a fokhagymát (ízlés szerint), majd fedő alatt puhítjuk.
Amíg a padlizsános lecsó puhul, elkészítjük a paradicsomszószt. Ehhez egy teáskanál olívaolajon megfuttatjuk a sűrített paradicsomot és víz helyett egy kis Tóth Ferenc Kadarkát teszünk hozzá, az egészet elkeverjük. Picit főzzük, hogy az édes ízek előjöjjenek, és a paradicsomban lévő savanyú ízek ne maradjanak benne.
A lobogó vízbe egyszerre 4-5 gombócot teszünk és 2-3 perc alatt megfőzzük, kiszedjük őket. Ha a túrómassza állaga laza, és a gombóc szétesik, keverjünk még hozzá 1 ek. zabpehely lisztet.
Ha elkészült a lecsó és a túrógombóc is, tálalhatjuk. A túrógombócok tetejére tegyünk a paradicsom mártásból ízlés szerint, és mellé a padlizsános lecsóból.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a padlizsános lecsó túrógombóccal:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.