Két darab lila hagymát apróravágunk. Serpenyőben olajat hevítünk és lepirítjuk rajta, majd kivesszük és félretesszük.
A megmaradt olajban kisütjük a vékonyra szeletelt burgonyákat, ha szükséges folyamatosan pótoljuk az olaj mennyiségét.
A húsgombócokhoz a pirított hagyma egyik felét, a húst, sót, borsot, borókabogyót, a finomra reszelt sárgarépát és a fokhagymát összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást és a zabpelyhet, majd alaposan összedolgozzük. Gombócokat formázunk és sós vízben készre főzzük.
A gombákat csíkokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd néhány perc múlva hozzákeverjük a maradék egy, cikkekre vágott lila hagymát és tovább pirítjuk.
A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel és a gombára öntjük, kiforraljuk.
A félretett pirított lila hagyma másik felét tálalásnál szórjuk a gombócok tetejére.
Nézd meg videón, hogyan készül a húsgombóc pirított gombával és sült krumplival!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.