A zsemlét beáztatjuk a tejbe, majd kinyomkodjuk. A zsemlét, a darált húst, a sót, borsot, a zúzott fokhagymát, szárított petrezselymet, a tojást, a parmezánt összekeverjük. A masszából golyókat formázunk.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk és a húsgombócokat elősütjük, csak annyira, hogy megpiruljon egy kicsit, majd kiszedjük.
A visszamaradt olajon üvegsre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáöntjük a paradicsomszószt, a vizet és a sűrített paradicsomot és összeforraljuk. Megszórjuk szárított bazsalikommal, oregánóval, sóval, borssal, szárított chilivel.
A húsgolyókat visszatesszük a paradicsomszószba. Lefedve 10 percig főzzük, majd mozzarella karikákat vágunk a tetejére, megszórjuk reszelt trappista sajttal és reszelt parmezánnal, végül további 15 percig sütjük. Forrón kínáljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a paradicsomos húsgombóc sajttal gazdagítva!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.