Egy fazekba teszünk 3-4 evőkanál olívaolajat, majd felrakjuk a tűzhelyre, közepes fokozatra. Ha az olaj felforrósodott, belerakjuk a kockára vágott hagymát. Amikor kissé már barnulni kezd a hagyma megszórjuk olasz fűszerkeverékkel, a borsokkal, a pirospaprikával és egy csipet sóval, majd alaposan összekeverjük. Ezután mehet bele a fokhagyma is.
Figyeljük, hogy a pirospaprika és a fokhagyma ne égjen le, és olyan egy perccel később az edénybe rakjuk a paradicsompürét is. 2-3 perccel később beleöntjük a konzerv paradicsomot, a friss bazsalikomot, a petrezselymet és a cukrot. Alaposan összekverjük, majd felöntjük az alaplével és letakarva, 20 percig főzzük.
Ha letelt a 20 perc, lehúzzuk a tűzhelyről az edényt, majd a leveshez adjuk a parmezánt, amit kézi habverővel addig keverünk, amíg csomómentes nem lesz a levesünk. Ha szükséges, ilyenkor még adhatunk sót, és borsot az ételhez.
A baguette-t felszeleteljük, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. A szeletek tetejét bekenjük fokhagymával, és olíviaolajjal. 180 fokon néhány percig sütjük, hogy ropogós legyen.
Egy hőálló tányért felöntünk levessel, majd belerakunk 2-3 darab pirítóst. Jól megszórjuk őket sajttal. A sütőt grillező funkcióra állítjuk és 2 percre betoljuk az edényt. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.