A vöröshagymát, a fokhagymát és a bazsalikomot apróra vágjuk, és hozzáadjuk a darált húshoz, ízlés szerint sózzuk, és megszórjukőrölt borssal. Alaposan összegyúrjuk, és ha szükséges, fűszerezzük még. Ezután hozzáadjuk a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Vizes kézzel kisebb golyókat formázunk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a húsgolyókat, majd a lángot mérsékelve szép pirosrasütjük. A megsült golyókat kiszedjük az olajból, és félre tesszük.
A gombamártáshoz a vöröshagymát apróra felvágjuk, a gombát felszeleteljük ízlés szerint. A húsgolyók sütésénél visszamaradt zsiradékot felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pároljuk pár percig, majd felöntjük a borral. Ezután beletesszük az előzőleg pirosra sütött húsgolyókat, és félig lefedve pár percigőzzük.
A főzőtejszínt simára keverjük a kukoricaliszttel, majd ráöntjük a gombás húsgolyókra, óvatosan kevergetve addig főzzük, hogy a szaft kellően besűrűsödjön. A gombás húsgolyókhoz köretnek készíthetünk tésztát, rizst, vagy akár krumplipürét is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.