A darált húst alaposan elkeverjük a fűszerekkel. Hozzátadjuk a nyers tojást egészben. Letakarjuk. (Kb. 20 perc alatt összeér, de előre is meg lehet csinálni. A fűszerkeveréket is elkészíthetjük előre.)
Felkarikázunk a póréhagymát.Vastag szeletekre vágjuk a gombákat. Meghámozzuk a fokhagymát.
Egy teflonedényben (széles, nagyobb, hogy beleférjen a tészta) az olívaolajat és teavajat felhevítjük, de csak addig, amíg a vaj felovad.
Ekkor belehintünk 1 csipet nagyszemű sót, beletesszük a póréhagymát, és hozzányomjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a gombát. Kicsit pirítjuk. Teszünk hozzá 1 deci Irsai Olivér fehérbort, 2 zsályalevelet feltépkedve.
Tésztafőző edényben vizet forralunk tengeri sóval.
Ha a gomba elkészült, lehúzzuk a tűzről, és egy laposabb teflonban napraforgó olajat hevítünk. A húsból kicsi gombócokat formálunk vizes kézzel és kb. 15 percig sütjük.
Beletesszük a tésztát a főzővízbe. Amíg fő, megsülnek a gombócok.
A gombát visszarakjuk a tűzhelyre, és adunk hozzá tejszínt, reszelünk rá szerecsendiót. A tésztát leszűrjük és rámerjük, összekeverjük, lezárjuk. Ráhintünk parmezánt és megszórjuk petrezselyemmel.
A húsgolyókat kiszedjük és tésztával tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a gombás-pórés tészta fűszeres húsgolyókkal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.