A lasagne lapokat forró, sós vízben pár percig főzzük. (Ha már hajlítható, akkor jó, de vigyázzunk, mert könnyen összeragadnak!)
A besamel mártáshoz 3 dl tejet felmelegítünk, majd beletesszük a vajat és a sót. A maradék 1 dl tejet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. A lisztes tejet a forró tejhez öntjük, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük még néhány percig, amíg besűrűsödik a mártás. Végül keverjük a besamelhez a pestót.
Egy vajjal kikent tűzálló tál aljába először teszünk egy keveset a pestós besamel mártásból, majd rátesszük a lasagne lapokat. Majd ismét mártás, egy kis parmezán sajt, és lasagne lapok. Így rétegezzük a lasagne-t egészen addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Arra figyeljünk, hogy a tetejére mindenképp mártás és parmezán sajt kerüljön.
180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük és ha elkészült, melegen, friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.