A szalonnát és a kolbászt felkockázzuk, a zsírjukat kiolvasztjuk egy nagyobb serpenyőben, majd félreteszünk belőlük egy keveset a csusza tetejére. A maradékot zsírjával együtt belekeverjük a tejfölös keverékbe, picit sózzuk, borsozzuk.
A tésztát összetördeljük nagyobb darabokra és előírás szerint megfőzzük. Ha kockatésztával dolgozunk, szimplán megfőzzük sós lobogó vízben. Leszűrjük és a tejfölös túrós masszába forgatjuk.
A tálba, amelyben sütjük a tésztát, beleöntjük az egészet, sózzuk, és a maradék tejfölt rákenjük a tetejére. Megszórjuk a maradék kisült szalonnával és kolbásszal.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 8-10 percre vagy amíg szépen megpirul a teteje.
NÉZD MEG VIDEÓN is, HOGYan KÉSZÜL A SÜTŐBEN SÜLT TÚRÓS CSUSZA:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.