A szalonnát apró kockákravágjuk,megsütjük, majd a pörcöket kiszedjük belőle.A halat ebben a szalonnazsírban hirtelen megsütjük. Ezután kivesszük aharcsadarabokat és félre tesszük.
A szalonnazsírt egy nagyobb lábasba öntjük. A felaprított vöröshagymát megdinszteljük benne, majd kevés pirospaprikát szórunk rá. Ezután felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a kockázott paradicsomot, a paprikát és a zúzott fokhagymát, beletesszük a harcsadarabokat és borssal ízesítjük.
Közepesen alacsony lángon 20-25 perc alatt készrefőzzük. Ha szükséges vízzel pótoljuk az elfőtt folyadékot. A tejfölt (150 ml) hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a szószhoz – a meleg levesből kiveszünk egykeveset és azt elkeverjük a tejföllel, majd belekeverjük a paprikásba.
A csuszatésztát lobogó sós , olajos vízben haraphatórafőzzük. Amikor kész, leszűrjük, és összekeverjük a 2 dl (250 ml) tejföllel, a túróval, és kevés sóval.
A pirított szalonnát a tésztára szórjuk, és tálaljuk a harcsapaprikással.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.