Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát, meghintjük sóval, és megdinszteljük. Ezután hozzákeverjük a kisebb kockákra vágott paradicsomot, paprikát, és tovább pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott harcsát, és összekeverjük.
Visszatesszük a tűzre, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön készre főzzük. Vigyázzunk, a halat ne főzzük szét!
A tejfölt és a tejszínt elkeverjük a keményítővel, majd a harcsapaprikásra öntjük, összekeverjük, egyet forr és kész az étel.
A túrógombóchoz a vizet feltesszük forrni. A túrót villával összetörjük, sózzuk, majd hozzáadjuk a két tojást, a búzadarát és a felaprított kaprot. Jól kidolgozzuk, ha forr a víz, akkor vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából, és a forrásban lévő vízben kifőzzük.
Ha feljön a víz tetejére, akkor kiszedjük a gombócokat. Tálaláskor a túrógombócokat meghintjük friss kaporral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.