A harcsát nagyobb darabokra vágjuk, majd besózzuk. A hagymát kockára vágjuk, aztán világosra pirítjuk a zsíron. Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük vízzel, és ezt addig ismételjük, amíg hagyma krémesre fő. Erre azért van szükség, mert a hal szétfőne, ha a hagymával együtt párolódna.
Amikor a hagyma már puha, hozzáadjuk a haldarabokat, ha kell még sózzuk, és egy kevés borsot is teszünk rá. Így pároljuk nagyjából 15 percig, aztán összeforraljuk a tejföllel.
A csuszához először kisütjük a kockára vágott húsos füstölt szalonnát, majd a pörcöket kiszedjük. Ezután kifőzzük a tésztát, utána rászedjük a szalonna zsírjára, rászórjuk a túrót, belekeverjük a tejfölt, sózzuk, majd a sütőben jól összemelegítjük.
Tálaláskor a harcsapaprikást a túrós csuszára szedjük, amit megszórunk a kisült szalonnapörccel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.