A káposztát megmossuk hideg vízben, majd jól kinyomkodjuk.
A szalonnát felkockázzuk, a zsírjára sütjük, majd kiszedjük a pörcöt. A zsiradékon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával és felengedjük egy kevés vízzel. Belerakjuk a káposztát, a babérlevelet és az egész borsot. Felöntjük a borral és átpirítjuk, majd hozzáadunk annyi vizet, hogy ellepje a káposztát. Ezután lefedve puhára főzzük. Végül hozzákeverjük a felaprított kaprot és sóval, borssal ízesítjük.
A harcsát felszeleteljük, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd egy felhevített serpenyőben mindkét oldalát megpirítjük.
A káposzta felét egy hőálló tálba helyezzük, rárakjuk a harcsaszeleteket, majd befedjük a maradék káposztával. 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Tejföllel és kaporral megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.