A harcsafilét kisebb kockákra felvágjuk majd rálocsoljuk a kifacsart citromlevet, ízlés szerint sózzuk, színes borsot őrlünk rá, és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Ezután óvatosan összeforgatjuk, majd hagyjuk legalább fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
A kuglóf formát kibéleljük a szeletelt baconnel úgy, hogy a belső, és a külső szélén is túllógjon. Egy tálba beleütjük tojásokat, majd hozzáadjuk a tejfölt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a pirospaprikát, egy kevés sót, majd simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, és szintén simára keverjük a masszát, majd a reszelt sajtot is hozzákeverjük.
A massza felét a formában lévő baconre kanalazzuk, majd rárakjuk az előzőleg befűszerezett harcsát, és az asztalt szilvát. Ezután rákanalazzuk a maradék masszát, majd ráhajtogatjuk a sütőforma két szélén túllógó bacont.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. 1 óra alatt, szép pirosra sütjük. Ezután kivesszük sütőből, majd egy óvatos mozdulattal átfordítjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire, és kb. 10 percre visszatesszük még sütőbe, hogy a felülre került bacon is szép pirosra süljön.
Ha légkeveréses sütőben sütjük, akkor 150 fokon, 50 percig sütjük a formában, majd hagyjuk hűlni. Ezután óvatosan átfordítjuk a tálra amelyiken tálaljuk, majd a konyhai kézi perzselővel pár perc alatt, szép pirosra pirítjuk a felülre kerülő bacont is.
Ameddig a felfújt sül, ízlés szerint köretet készítünk hozzá. Tálalás előtt hagyjuk legalább fél órát hűlni, majd szeleteljük fel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.