A harcsafilét kisebb kockákra vágjuk, majd ráfacsarjuk a citromlevet, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk a halfűszerkeverékkel. Ezután óvatosan összeforgatjuk, majd legalább fél órát állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják.
A kuglófformát kibéleljük a szeletelt baconnel úgy, hogy a belső és a külső szélén is túllógjon. Egy tálba ütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a tejfölt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a pirospaprikát, egy kevés sót, majd simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, és szintén simára keverjük a masszát, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot is. A formában lévő baconre rákanalazzuk a massza felét, majd rárakjuk az előzőleg befűszerezett harcsát és az asztalt szilvát. Ezután rákanalazzuk a maradék masszát, majd ráhajtogatjuk a sütőforma két szélén túllógó bacont.
Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten kb. 1 óra alatt szép pirosra sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, majd egy óvatos mozdulattal átfordítjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire, és visszatesszük még kb. 10 percre a sütőbe, hogy a felülre került bacon is szép pirosra süljön.
Tálalás előtt fél órát hűlni hagyjuk, majd felszeleteljük, és ízlés szerinti körettel kínáljuk.
Megjegyzés
Én légkeveréses sütőben 150 fokon 50 percig sütöttem, majd kivettem és hagytam egy kicsit hűlni. Ezután óvatosan átfordítottam a tálra amelyiken tálaltam, majd a konyhai kézi perzselőmmel pár perc alatt szép pirosra pirítottam a felülre kerülő bacont is.
Ezzel a finom hacsafelfújttal elvarázsolhatjuk a családunkat, és ezt még fokozni is tudjuk, ha pl. a halat saját magunk fogjuk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.