A csirkemelleket kicsit kiklopfoljuk, és enyhén besózzuk. Lisztbe és tojásba forgatjuk.
Egy jénai edényt vékonyan kikenünk kevés olajjal. Baconnel kibéleljük úgy, hogy a peremén kilógjon. A csirkemelleket rétegezzük a reszelt sajttal (hogy még gazdagabb legyen, csirkesonkát is tehetünk a rétegek közé). A végén a bacont ráhajtjuk.
Alufóliával letakarva előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szépen megpirul. Egy-egy csirkémellet tányérra szedünk, és salátával kínáljuk.
Megjegyzés
Lehet kerek formába tenni, akkor tortaszerűen szeleteljük. Mutatós, laktató étel. Hidegen is kitűnő!
Aki még gazdagabban szeretné, tehet a rétegek közé csirkesonkát is. A tetejére locsolhatunk egy kis tejfölt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.