A chilit apróra vágjuk, a citrom levét kifacsarjuk.
Kis lábosba kanalazzuk a szilvalekvárt, hozzáadjuk a víz körülbelül kétharmadát, a cukrot, a chilit, a csillagánizst, a sót és a citromlevet. Felfőzzük, és a forrástól számítva 5 percen keresztül gyakran megkeverve főzzük.
A kukoricalisztet megduzzasztjuk 2 evőkanál vízben, majd a többi vizet hozzáöntve elkeverjük, és a szilvalekvárhoz adjuk. További 5 percig főzzük folyamatosan keverve. A máz sűrűsége a szilvalekvár állagától is függ, ezért próbáljuk meg a legjobb állagot elérni víz vagy kevés lekvár hozzáadásával. Tudni fogjuk, mikor jó.
Az egész csirkemelleket 2-2 részre vágjuk, sózzuk, borsozzuk őket. A sütéshez grillsütőt vagy serpenyőt használunk. A csirkemelleket grillrácsra vagy enyhén olajozott serpenyőbe helyezzük, és a páccal folyamatosan kenegetve és forgatva, készre sütjük őket.
Tálalásnál átlósan ujjnyi vastag szeleteket vágunk a csirkéből. Köretnek párolt rizst készíthetünk, de grillzöldségekkel is kínálhatjuk.
Megjegyzés
A hús és a gyümölcs harmóniájának tökéletes példája ez a recept. Aki az aszalt szilvával töltött csirkét kedveli, ebben a receptben sem fog csalódni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.