A vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk. A csirkemellet felkockázzuk, picit sózzuk. A kaliforniai paprikákat is felkockázzuk. A chilit vékony karikákra vágjuk. A garnélákat megpucoljuk.
Nagyobb méretű serpenyőben kevés olajon pirítani kezdjük a vöröshagymát, majd amikor kapott egy kis színt, hozzáadjuk a csikremellet, a chorizot és a fokhagymát. Együtt lepirítjuk – a paella egyik trükkje, hogy mindent picit le kell pirítani.
Hozzáadjuk a kaliforniai paprikát és a chilit. 2 perc múlva megszórjuk a római köménnyel, borsozzuk és hozzáadjuk a füstölt pirospaprikát is. Elkeverjük, majd hozzáönjük a rizst. Pár percig hagyjuk, hogy a rizs is kicsit piruljon, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a sáfránnyal elkervert alaplevet. Mindig csak annyi alaplevet adjunk hozzá, amennyit beszív, és picit ismét lepirul az étel.
A garnélát és a zöldborsót az utolsó adag alaplé hozzáadás előtt tegyük az edénybe, de óvatosan, nehogy összetörjön keverés közben.
Amikor már teljesen megpuhult a rizs, 1-2 percig hagyjuk, hogy az alja picit lepiruljon (ez az ún. socarrat, a spanyolok által kedvelt pirult réteg a paella alján). Ha szükséges, picit sózhatjuk.
Az elkészült paellát forrón tálaljuk, citrommal meglocsolhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.