Az alapléhez a csirkecombokat megtisztítjuk, a répát megpucoljuk, a hagymát és a paradicsomot kettévágjuk, majd mindent felteszünk főzni. Intenzív lángon főzzük kb 1 órán át, ameddig a leve kb. a felére be nem forr.
Amikor a combok megpuhulnak, kivesszük az alapléből, fontos, hogy ne főjön le a csontról és még melegen megsózzuk.
A sofrito-hoz a hagymát apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk és vízzel locsolgatva szakaszosan pároljuk, ameddig sűrű krémmé párolódik, kb. 40 perc alatt.
A paellahoz olyan paella serpenyőt, vagy fém nyelű serpenyőt választunk, amit sütőbe lehet tenni. A fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra, a paprikákat és a zöldbabot vágjuk rusztikus darabokra, a koktélparadicsomokat vágjuk ketté.
A serpenyőben pirítsuk aranybarnára a rizst az olívaolajon sóval és frissen darált borssal, majd öntsük egy kevés alaplevet rá, adjuk hozzá a sáfrányt és intenzíven főzzük. Ahogy sűrűsödik, mindig pótolva a levét alaplével.
Amikor a rizs kezd megpuhulni, forraljuk sűrűre a levét és zárjuk el alatta a tüzet, majd keverjük bele a sofrito-t, paprikákat, a fokhagymát és a zöldbabot, végül helyezzük el rajta a csirkecombokat bőrös résszel felfelé és a koktélparadicsomokat.
Süssük 200 fokra előmelegített sütöben addig, ameddig a bőr ropogós lesz (kb. 15 perc), majd melegen tálaljuk.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A VALENCIAI CSIRKÉS PAELLA
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.