A gombát vajon megpároljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A sütőtököt megpucoljuk, a felét 2 cm-es kockákra vágjuk. Serpenyőben megpuhítjuk.
A diót szintén serpenyőben megpirítjuk. Vigyázzunk, le ne kapjon, folyamatosan rázzuk!
A rizst másfélszeres mennyiségű vízben kifőzzük. Ízlés szerint sózzuk, adhatunk hozzá sáfrányt, szerecsendiót, tárkonyt, fehérborsot. Ha a rizs megfőtt, hozzákeverjük a többi előkészített hozzávalót.
Az elkészült paellát vágott petrezselyemmel díszítjük.
Megjegyzés
Nagyon finom és tápláló egytálétel. A dió nagyon finom ízélményt ad.
A paella mint tipikus spanyol étel átgondolása után született e recept. Ha nincs tengerünk, hogy kagylót együnk minden mennyiségben, akkor keressünk valamit, amit magyarként is olcsón beszerezhető. Úgy gondoltam, a zúza állaga valamelyest helyettesíti a tengeri herkentyűket....
A receptet és a fotót Reinics küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.