A palacsinta tészta hozzávalóit, a rizslisztet, a sót, a tojást, az olívaolajat, a tejet és az ásványvizet csomómentesre keverjük, legalább fél órára állni hagyjuk. Sütés előtt átkeverjük a masszát és ellenőrizzük az állagát - szükség szerint ásványvizet vagy lisztet keverhetünk még hozzá.
Az első palacsinta sütése előtt a teflonos palacsintasütőt kevés olajjal kikenjük és előmelegítjük. 1-1 merőkanálnyi tésztából közepes hőfokon minél világosabbra sütjük a palacsintákat.
Elkészítjük a szilvamártást. A lilahagymát finomra vágjuk és kevés olívaolajon egy csipet só hozzáadásával üvegesre dinszteljük. A szilvát kimagozzuk és apró darabokra vágjuk. A hagymához adjuk és magasabb hőfokon sütni kezdjük. Amint a szilva is átmelegedett, hozzáadjuk a vizet, az ecetet, a gyömbért, a cukrot és a sót. Közepes hőfokon fél óra alatt párszor átkeverve összefőzzük. Ha szükséges, kevés vizet pótolhatunk a főzés során. Botmixerrel pürésítjük és szűrőn áttörjük a mártást. Az ízét véglegesítjük szükség szerint só vagy cukor hozzáadásával, majd hozzákeverjük a vajat.
Elkészítjük a kacsát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Előkészítünk egy kisebb tepsit vagy hőálló tálat. A kacsamellen a bőrt beirdaljuk, majd a hús mindkét felét bőven bedörzsöljük a sóval, borssal, őrölt gyömbérrel és fokhagymaporral.
Egy száraz serpenyőt közepesen magas hőfokon előmelegítünk. A kacsamellett bőrös oldalával lefele a serpenyőbe helyezzük, és a bőr pirulásáig, körülbelül 4 percig sütjük. Megfordítjuk, a másik oldalát is sütni kezdjük. 2 perc elteltével a serpenyőbe öntjük a szójaszószt és a mézet is, ezzel további 2 percig sütjük a húst úgy, hogy a bőrös felet ne érje a folyadék.
A húst a tepsire tesszük bőrös felével felfele. Megkenjük a serpenyőben visszamaradt, ekkorra már összesűrűsödött mézes szójaszósszal. A sütőben körülbelül 8 percig sütjük. Ha kész, 5-10 percig állni hagyjuk, csak ezt követően szeleteljük.
Az uborkát is és a retket is vékony lapokra, majd hasábokra (julienne-re) vágjuk. A retekhez adunk egy csipet sót, pár percig állni hagyjuk, majd átnyomkodjuk. A palacsintát a zöldségekkel, hússal és mártással betöltjük, szorosan feltekerjük. Félbe vágjuk, a maradék mártással tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.