A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A csirkét kívül-belül megmossuk, és konyhai papírtörlővel leszárítjuk. Forró vízzel megmosunk 2 db citromot, és negyedeljük. A fokhagymafejet, a laza héjréteg lefejtése után, keresztben félbevágjuk. A csirkét megtöltjük a fele negyedelt citrommal, 2 db babérlevéllel és a zöldfűszerágak felével, majd megsózzuk. A maradék babérlevelet, zöldfűszerágat és negyedelt citromot a felezett fokhagymafejjel együtt elrendezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, majd ráfektetjük a csirkét.
A fűszervajhoz a meghámozott fokhagymagerezdeket feldaraboljuk, a forró vízzel lemosott, maradék citrom héját lereszeljük. A maréknyi tárkonylevelet a fokhagymával és a citromhéjjal együtt késes aprítógépben pépesítjük, majd a puha vajba keverjük, és ízlés szerint megsózzuk.
A csirkét megkenjük a fűszervaj felével, és az előmelegített sütő középső részében aranybarnára sütjük 50-60 perc alatt. A vége felé szúrjunk a legvastagabb részébe egy hústűt vagy vékony fémnyársat: ha kihúzáskor nem tapad rá semmi, akkor a csirke átsült.
Amíg a csirke sül, a megtisztított salátaszíveket hosszában négyfelé vágjuk, a fokhagymagerezdet és a szardellafilét finomra aprítjuk. Az olajból, ecetből, fokhagymából, salottából, valamint a szardellából öntetet keverünk, és megsózzuk, megborsozzuk. A salátaszíveket egy tálban összeforgatjuk az öntettel, majd állni hagyjuk.
A csirkét a vele sült fokhagymával, a maradék fűszervajjal és a szardellás salátával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.