A csirkét megtisztítjuk. Egy kis tálban összekeverjük a mézes-chilis fűszerkeveréket egy kevés olajjal hogy kenhető állagot kapjunk. Jól megkenjük vele a csirkét mindenhol. Egy kevés olajat öntünk rá. Lefóliázzuk, és 20-30 percig állni hagyjuk.
A krumplit megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, és sós vízben félkeményre főzzük. Egy tepsit alját vékonyan beolajozzuk. A krumplit megszórjuk sóval és kakukkfűvel, majd a tepsi aljára teerítjük. A hagymákat karikára vágjuk és jól megszórjuk vele a krumplit. A csirkét a mellénél félbevágjuk, hogy elterüljön a krumplin, így helyezzük rá.
Az egészet meglocsoljuk a vörösborral, és fóliával jól lefedve a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 1 órát sütjük, hogy az alkohol elpárologjon. Félidőben villával megszurkáljuk a csirkét, hogy a pác jól át járja, majd visszatesszük. Akkor jó ha, jó puha már a hús, és olvad le a csontról.
Ha már puha, leszedjük róla a fóliát, és 200 fokon sütjük tovább, piros-ropogósra, kb. 40-50 percig, egyszer-kétszer meglocsolva a vörösboros szafttal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.