A lábasban felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk rajta a meghámozott, átnyomott fokhagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombafejeket, és 6 percig pároljuk. Ezután beleforgatjuk a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát, és a zöldségeket további 3 percig pároljuk.
Felöntjük a gombás keveréket a borral, és nagy lángon elforraljuk az alkoholt. Azután felöntjük az alaplével, valamint a tejszínnel, majd ízesítjük a levest némi sóval és a szárított kakukkfűvel.
A leveshez adjuk az egy kevés vízzel simára kevert étkezési keményítőt, és sűrűre főzzük. Ha szükséges, ismét megsózzuk, végül egy kevés borssal ízesítjük. Azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.