A lilahagymalekvár elkészítéséhez a hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a mézet, majd hozzáadjuk a barna cukrot, és állandó keverés mellett megkaramellizáljuk.
Ezután hozzáadjuk az olívaolajat, és a vékonyra felszeletelt hagymát, majd megszórjuk a sóval, alaposan összekeverjük, és addig pároljuk, amíg kissé összeesik (30-60 perc).
Ezután ízlés szerint megszórjuk őrölt színes borssal és kakukkfűvel, hozzáadjuk a balzsamecetet, majd felöntjük vörösborral.
Lefedjük a serpenyőt, majd addig pároljuk, míg a hagyma puhára párolódik, és a bor szinte teljesen elpárolog. Néha belekeverünk. A végén pici folyadék maradjon alatta.
Az elkészült lekvárt még melegen tálaljuk sült húsok mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.