A malachús bőrét beirdaljuk, a szalonnát feldaraboljuk, 2 gerezd fokhagymát hosszában felszeletelünk. A sütőtököt feldaraboljuk, a magját eltávolítjuk, feldaraboljuk, megsózzuk, megborsozzuk.
A malachúst egy serpenyőbe tesszük és egy kevés zsírt teszünk alá. A vágásokba tesszük a fokhagymát és a szalonnadarabokat. Megfűszerezzük, mellétesszük a sütőtököt, és fóliával lefedve a sütőbe toljuk.
A káposztát legyaluljuk, a hagymát, a maradék fokhagymát és az almát felaprítjuk. Egy serpenyőben a kockára vágott szalonnát egy kevés zsíron megsütjük, rászórjuk a köménymagot és hozzáadjuk a hagymákat. Megdinszteljük, megszórjuk a cukorral és karamellizáljuk. Ezután hozzátesszük az almát, a káposztát és a babérlevelet. Megfűszerezzük, meglocsoljuk borecettel, és megpároljuk. Amikor már majdnem kész, meglocsoljuk vörösborral.
Amikor a sütőtök megsült, kivesszük a sütőből, és levágjuk a héját. A malacot időnként meglocsoljuk a szafttal. Ha a hús már puha, levesszük a fóliát, meglocsoljuk, és a bőrére csorgatunk egy kis mézet, majd szép pirosra grillezzük.
Tálaláskor vágunk egy szelet húst bőröstül, és teszünk mellé sütőtököt és káposztát.
Megjegyzés
Az idő már nem is őszies, inkább már a telet idézi. Bár az országban már több helyen havazott, itt Budán - bár nem a sík területen vagyunk - eddig még megúsztuk. Mindenesetre egy malacsült passzol az időhöz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.