A töltelékhez egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, felaprított hagymát. Rádobjuk a megtisztított, finomra vágott káposztát a meghámozott, lereszelt céklával együtt, átforgatjuk, majd felöntjük a borral, és nagy lángon addig forraljuk, amíg az alkohol nagy része elpárolog.
Hozzáöntünk egy kevés vizet, és időnként megkeverve majdnem teljesen puhára pároljuk a káposztát. Közben pótoljuk az elpárolgott folyadékot, és 1 tk sóval, 1 csapott tk borssal, valamint 1 nagy csipet őrölt római köménnyel ízesítjük. Azután belecsorgatjuk a mézet az ecettel együtt, és készre főzzük a káposztát. Végül, ha szükséges, ismételten megsózzuk, megborsozzuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztához elmorzsoljuk a lisztet a felkockázott, hideg vajjal. Hozzáadjuk a tojást, a tejet, a sütőport, valamint a sót, és gyors mozdulatokkal simára gyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk 2/3-1/3 arányban, majd mindkét adagot lelapítjuk, és folpakba csomagolva a fagyasztóba rakjuk 20 percre.
A nagyobb tésztadarabot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és egy kivajazott tűzálló tálba szórjuk. Rásimítjuk a káposztás keveréket, és elosztjuk rajta a kisebb adag, lereszelt tésztát. A pitét a 180 fokos sütőben 45 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.