Finomra reszeljük a megtisztított a sárgarépát és a céklát. Habosra keverjük a vajat a tojássárgájával, és hozzáadjuk a répát, a céklát és a sütőporral elkevert diót. Mézzel édesítjük, végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Alaposan összekeverjük, ha szükséges, tejjel lágyítjuk.
A masszát egy 25x25 cm-es méretű tepsibe simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd csíkokra vágjuk, meglocsoljuk olvasztott csokival, és megszórjuk a mandulapehellyel.
Megjegyzés
Liszt hozzáadása nélkül, magvakkal készülő, tömörebb, és nagyon tápláló sütemény.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.