A tészta hozzávalóit a liszt kivételével lábosba tesszük és összemelegítjük. Kissé kihűtjük az alapot, majd amikor már langyos a keverék, belegyúrjuk a lisztet. Sima tésztát gyúrunk belőle.
A tésztát 3 részre osztjuk, majd egyenként kinyújtjuk, kb. 20 x 30 cm-es lappokká. A tésztalapokat 175 fokos sütőben, kb. 10-12 perc alatt egyenként megsütjük egy lisztezett tepsi hátán.
Amíg sülnek a tésztalapok, elkészítjük a krémet. A tejet kisebb lábosba töltjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet és a csipetnyi sót. Állandó kevergetés melett sűrű krémet főzünk belőle, majd teljesen kihűtjük.
Amikor kihűlt a krémalap, hozzáadjuk a mascarponét, a darált diót, a porcukrot és a csipetnyi fahéjat. Habverővel krémet keverünk belőle. Ezzel a krémmel töltjük meg a tésztalapokat. A sütemény tetejére hagyunk 2 kanál krémet, és ezzel vonjuk majd be, hogy a dió könnyebben rátapadjon.
A süteményt letakarjuk alufóliával, és hagyjuk egy éjszakán át pihenni, hogy megpuhuljon. Tálalás előtt megszórjuk a tetejét a darált dióval, és bevonjuk az olvasztott étcsokoládéval. Hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
Megjegyzés
Nagyon finom, különleges krémes a karácsony jegyében.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.